Nasdaq-noterade mikrostrategi höjer Bitcoin Holdings till $ 425 miljoner efter det andra köpet

Nasdaq-noterade mikrostrategi ser ut att öka reserven över $ 250 miljoner i Bitcoin

Miljarder dollar offentligt företag Microstrategy Inc. har köpt 16 796 fler bitcoins. Företaget har köpt totalt 38 250 bitcoins till ett sammanlagt inköpspris på 425 miljoner dollar.

Microstrategys Bitcoin-investeringar

Microstrategy Inc. (NASDAQ: MSTR) har köpt mer bitcoin, avslöjade VD Michael Saylor på tisdag. Han twittrade:

Den 14 september 2020 slutförde Bitcoin Evolution sitt förvärv av 16 796 ytterligare bitcoins till ett sammanlagt inköpspris på 175 miljoner dollar. Hittills har vi köpt totalt 38 250 bitcoins till ett sammanlagt inköpspris på 425 miljoner dollar inklusive avgifter och kostnader.

Detta följer efter en uppdatering som företaget tillhandahöll SEC om sin bitcoininvesteringsplan. I ansökan daterad den 11 september avslöjade det Nasdaq-noterade företaget att dess styrelse har antagit en ny Treasury Reserve Policy ”som uppdaterade företagets förvaltnings- och kapitalallokeringsstrategier.”

Enligt denna nya policy kommer bolagets kassafond att bestå av två typer av tillgångar

Den första typen omfattar ”likvida medel och kortfristiga investeringar … som innehas av företaget som överstiger rörelsekapitalbehovet.”

Den andra typen består av „bitcoin som innehas av företaget, med bitcoin som löpande fungerar som den primära reservreservtillgången, under förutsättning av marknadsförhållandena och förväntade behov av kontanttillgångar, inklusive framtida potentiell återköpsaktivitet.“ Microstrategy förtydligade: „Som ett resultat av denna nya policy kan företagets innehav av bitcoin öka utöver investeringen på 250 miljoner dollar.“

Michael Saylor, Microstrategys VD, har inte alltid varit pro-bitcoin. Han twittrade tillbaka 2013: ”Bitcoin-dagar är räknade. Det verkar som bara en tidsfråga innan det lider av samma öde som onlinespel. ”

Microstrategy, som beskriver sig själv som „det största oberoende börsnoterade företagsinformationsföretaget“, tillkännagav sin nya kapitalallokeringsstrategi i ett resultatanrop den 28 juli, vilket indikerar att det skulle köpa bitcoin. Företaget följde upp med ett tillkännagivande den 11 augusti att det hade köpt 21 454 bitcoins till ett sammanlagt inköpspris på 250 miljoner dollar inklusive avgifter och kostnader. Krypto-communityn ser på Microstrategys två inköp som mycket hausseartade.