Massiv boble ville være bygd på Bitcoin, kritiserer toppolitiker

Til tross for Bitcoin gjør store grep, noen av de øverste politiske figurene kritiserer selve essensen av Bitcoin. En slik personlighet er en gresk politiker og tidligere finansminister, Yanis Varouakis. Han svarte nylig på det åpne brevet som ble sendt til ham av Bitcoin Circuit sosialisten Ben Arc.

Bitcoiner Arc skrev et åpent brev for å adressere noen av Yanis bekymringer som han la merke til tidligere.

Derfor sa Yanis som svar at han tidligere var en blockchain-beundrer og fortsetter å være, men bitcoin klarer ikke å imponere ham

Yanis sa at sentralbankene kan komme over enhver større krasj. De kan skrive ut millioner og billioner dollar eller hvilken som helst fiat når det er nødvendig for å opprettholde krasj. Tvert imot, hvis bitcoin skulle støttes i kritiske tider, vil sentralbankene og finansielle selskaper kollapse slik det skjedde i 1929.

Dessuten kan innehaverne av bitcoin sannsynligvis møte et „fangersdilemma“, der pengemengden hindres, noe som er nødvendig for virksomhetene og jobbene. Og menneskene med mer bitcoin kunne overmanne hele det økonomiske systemet.

Les også – Kinas digitale yuan er et skritt nærmere realiteten midt i global pandemi

En massiv boble skulle bygges på bitcoin

Da Janis presenterte et annet teoretisk bevis på hans misbilligelse av Bitcoin, sa Yanis at Bitcoins dominans er en trussel mot økonomien og det sosiale livet. Han forklarer med en antakelse at hvis bitcoin har overtatt det monetære systemet og utkonkurrerte fiat-valutaen, ville alt forbli som det er som eiendomsrettigheter, ressurser, maskiner og pensjon også ville bli handlet med aksjer på Wall Street.

Men sentralbanken ville forsvinne og bitcoin-samfunnet ville bestemme det globale monetære tilbudet. Med tanke på institusjonene ville de imidlertid fungere som normalt, men de private bankene kunne dra nytte av situasjonen og presentere et veldig komplekst Bitcoin-derivat.

Hvis dette fortsatte, ville det bli bygget en massiv boble på bitcoin, og når den brast, ville det ikke være noen sentralbank som kan støtte situasjonen.

Bitcoin Community utdanner Yanis

Samlet prøvde Yanis å forklare de andre effektene av bitcoin-kapitaliseringen (hvis skjedd) og de sannsynlige omstendighetene. Påstandene hans ble imidlertid fullstendig avviklet av bitcoin-samfunnet.

Ethereum-grunnlegger, Vitalik Buterin, gikk på twitter for å spørre fordelene med blockchain-applikasjonene ifølge ham.

En annen bruker ‚The Blockchain Socialist‘ som forplanter seg om hvordan bitcoin letter den sosiale økonomien, ønsket å invitere Yanis på sin podcast-serie, for å gi ham et klart bilde av teknologien.